Dom Arhitektura Crveni paviljon "Red Miele"

Crveni paviljon "Red Miele"

Anonim

Ovo je svjetlosna kutija Miele, paviljon kojeg je dizajnirao Gonzalo Mardones Viviani. Nalazi se u Huechurabi, Santiago, Čile. Bio je to projekt dizajniran za MIELE uz pomoć Orlanda Gatice, Douglasa Leonarda, Pabla Qualitza, Sebastiana Marshalla i Bang & Olufsena.

Izgradnja je završila 2011. godine, točnije negdje između listopada i studenog. Zauzima ukupnu površinu od 120 četvornih metara i to je svojevrsni paviljon osmišljen tako da odražava najbolje od Mieleovih proizvoda. Klijent je imao neke vrlo specifične zahtjeve i nije ih bilo lako ostvariti. S jedne strane, projekt je trebao prenijeti ideju lakoće. Da bi se to dogodilo, arhitekti su dizajnirali strukturu koja kao da levitira iznad zemlje bez da je dodiruje.

Još jedan važan aspekt bio je povezan s bojom. Fasada i stupovi su obojani crvenom bojom i to se doista ističe strukturom. Paviljon ima staklene zidove s obje strane, što omogućuje puno prirodnog svjetla kako bi se u njega ušlo, a omogućuje i pogled na okolni krajolik. Unutra je središnji element zvono koje je također crveno obojeno i koje visi iznad glavnog brojača. Sav namještaj dizajnirao je Orlando Gatica i vrlo je lijep i elegantan. To je kombinacija crne i crvene boje i izgleda jako lijepo u kombinaciji s bijelim stropom i sivim podom. {Pronađeno na archdaily i pics od Nico Saieh}

Crveni paviljon "Red Miele"